Recept

Marokkaans huisbrood

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Marokkaans brood volgens het recept van lezeres Mania! Het brood is luchtig en superzacht en blijft 3 dagen goed zonder uit te drogen.

bereiding
 1. 1

  Doe alle ingrediënten in de kom van de standmixer of kneedmachine en meng 5 minuten op lage snelheid, en vervolgens 10 minuten op hogere snelheid. Doe het deeg in een ingevette kom, dek af met plastic en een doekje erover, en laat 1 uur rijzen. Het deeg is plakkerig en vloeibaar, dat is normaal.

 2. 2

  Bestrooi het werkvlak met griesmeel. Smeer je handen lichtjes in met een beetje boter. Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes. Leg ze op het aanrecht met griesmeel, en vorm ze strak tot een bolletje. Bestrooi goed met griesmeel en duw elk bolletje een beetje plat.

 3. 3

  Beboter 6 bakvormen van 27 cm diameter en leg in elke vorm een bolletje deeg. Duw het deeg plat in de vorm en bestrooi nog lichtjes met griesmeel. Dek af en laat 35 minuten rijzen.

 4. 4

  Verwarm de oven voor op 200°C. Maak met de achterkant van een houten lepel in elk broodje een gaatje in het midden. Bak de broden 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze een mooi kleurtje hebben. Haal ze uit de vorm en laat afkoelen, afgedekt met een doekje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marokkaans huisbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!