Recept

Tajine met pruimen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Belgisch-Marokkaanse Sirin is niet weg te slaan uit de keuken. Haar nieuwsgierigheid naar kruiden en nieuwe smaken heeft ze van haar Marokkaanse oma, haar ‘mima’. Een van haar favoriete gerechten is tajine met pruimen. "Kiezen tussen de Belgische en de Marokkaanse keuken zou ik niet kunnen. Ik vind ze allebei superlekker."

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Leg het vlees in een diepe kom en meng met de ui, de koriander, de peterselie, de gedroogde kruiden, de zonnebloemolie en de olijfolie. Laat minstens enkele uren tot zelfs een nacht marineren.

  2. 2

    Schep het mengsel in een tajine met een beetje water en zet op een hoog vuur. Zet het vuur lager zodra het begint te sudderen. Laat minstens 2 uur zachtjes garen.

  3. 3

    Spoel de pruimen en leg ze in een kookpot met een beetje kookvocht van de tajine en een beetje water tot ze net onderstaan. Voeg de kaneel en de suiker of de honing toe. Laat 10 minuten koken tot je een ingedikte saus krijgt.

  4. 4

    Kook de amandelen 10 minuten in water. Laat ze uitlekken, verwijder de vliesjes en bak de noten goudbruin in een pan met een beetje olie.

  5. 5

    Werk de tajine af met de pruimen en de sesamzaadjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine met pruimen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!