Recept

Gevulde Marokkaanse broodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke Marokkaanse broodjes van lezeres Ouafae zijn gevuld met een mix van paprika, courgette en kruiden: jouw nieuwe favoriete snack?

TIP: heb je geen fijn griesmeel in huis, dan kun je ook 500 g tarwebloem gebruiken (in totaal). Je hebt dan wel iets minder water nodig.

bereiding
  1. 1

    Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een soepel deeg. Laat het afgedekt 10 à 15 minuten rusten. Vorm daarna 8 bolletjes van het deeg en duw ze plat tot een schijfje.

  2. 2

    Maak intussen de vulling. Snij de ui, koriander, paprika en courgette heel fijn (of rasp ze). Meng ze, rauw, met de specerijen en de olijfolie.

  3. 3

    Bestrooi het werkoppervlak met griesmeel. Leg midden op elk deegschijfje 1 eetlepel van het groentemengsel en vouw het deeg van boven naar het midden, van onder naar het midden, van links naar het midden en van rechts naar het midden over de vulling, zodat je een gesloten pakketje krijgt. Leg het met de sluiting naar onderen en duw het broodje nog eens plat, tot het ongeveer 1,5 cm dik is. Laat 30 minuten afgedekt rijzen.

  4. 4

    Verhit wat olie in een antiaanbakpan. Bak er de broodjes op een zacht vuurtje aan beide kanten in bruin (opgelet, dit gaat snel doordat er suiker in het deeg zit. Ongeveer 2 à 3 minuten per broodje).

  5. 5

    Serveer de broodjes liefst warm. Maak je ze van tevoren, dan kun je ze zachtjes opwarmen in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde Marokkaanse broodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!