Snoepjes voor bij de koffie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Snoepjes voor bij de koffie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kopje koffie of thee wordt superfeestelijk met deze snoepjes erbij. Maak de koekjes niet te lang van tevoren, dan worden ze slap. Een half dagje vooraf kan wel.

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie met de boter. Let op, witte chocolade is gevoelig en schift snel als hij te warm wordt.

  2. 2

    Giet de twee soorten noten op twee aparte schaaltjes. Leg bakpapier op twee grotere borden.

  3. 3

    Halveer de vijgen en dep droog met keukenpapier. Wentel ze eerst tot de helft in de chocolade en dan in het schaaltje met de gehakte pecannoten. Leg ze voorzichtig op het bordje met bakpapier. Als alle vijgen klaar zijn zet je ze snel in de koelkast om de chocolade te laten opstijven.

  4. 4

    Dip nu de Centwafers met de lange zijde tot de helft in de witte chocolade en wentel ze daarna in de gehakte pistachenoten. Leg ze ook op een bordje met bakpapier en zet, als alle koekjes klaar zijn, ook in de koelkast om ze te laten opstijven. Haal pas net voor het serveren uit de koelkast voor het beste resultaat.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie met de boter. Let op, witte chocolade is gevoelig en schift snel als hij te warm wordt.

  2. 2

    Giet de twee soorten noten op twee aparte schaaltjes. Leg bakpapier op twee grotere borden.

  3. 3

    Halveer de vijgen en dep droog met keukenpapier. Wentel ze eerst tot de helft in de chocolade en dan in het schaaltje met de gehakte pecannoten. Leg ze voorzichtig op het bordje met bakpapier. Als alle vijgen klaar zijn zet je ze snel in de koelkast om de chocolade te laten opstijven.

  4. 4

    Dip nu de Centwafers met de lange zijde tot de helft in de witte chocolade en wentel ze daarna in de gehakte pistachenoten. Leg ze ook op een bordje met bakpapier en zet, als alle koekjes klaar zijn, ook in de koelkast om ze te laten opstijven. Haal pas net voor het serveren uit de koelkast voor het beste resultaat.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.