Recept

Langoustines met winterse kruidenpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een simpel maar feestelijk gerechtje dat je grotendeels vooraf kunt maken, maar dat er toch spectaculair uit ziet. Serveer de langoustines op een groot bord met ijs voro een feestelijke touch. Weinig werk en toch een waw-effect!

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de citroen - je hebt 1 koffielepel geraspte schil nodig. Pers 1 helft van de citroen uit. Pel de knoflook. Rist de blaadjes van de tijm en dragon. Doe de knoflook, citroenschil, het citroensap, de tijm, dragon, peterselie, spinazie, pecorino en pompoenpitten met 4 eetlepels olijfolie in de blender en hak fijn. Voeg de chilivlokken, peper en een snuif zout toe en eventueel nog wat extra olijfolie.

  2. 2

    Bewaar de pesto in de koelkast. Haal zeker 1 uur voor serveren uit de koelkast.

  3. 3

    Snij de langoustines overlangs door. Leg de gekookte langoustines op een groot bord en serveer met de pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Langoustines met winterse kruidenpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!