Gepaneerde zalmblokjes met miso en sesam
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gepaneerde zalmblokjes met miso en sesam

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Supersimpel en toch verrassend, zo hebben we het graag. De oosterse smaken van miso en sesam matchen perfect met de zalm. Leg wat broccoliroosjes, kerstomaatjes of groene asperges mee in de oven en je hebt een prachtig avondmaal.

Dit gezonde gerechtje maak je in de oven of in de heteluchtfriteuse of airfryer.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de zalm in blokjes van 4 centimeter.

  2. 2

    Pel de knoflook en hak fijn. Schil en rasp de gember. Klop de eieren los met de misopasta, knoflook en gember. Meng de sesamzaadjes met het paneermeel en het chilipoeder.

  3. 3

    Wentel de zalmblokjes in de bloem, schud af. Wentel ze dan in de misomengeling en paneer ze met de sesammengeling. Besprenkel met wokolie en gaar ze 15 minuten in de oven.

In de airfryer
  1. 1

    Besprenkel de zalmblokjes met een beetje olijfolie, leg de helft in het mandje van de heteluchtfriteuse en bak 8 minuten op 190°C. Bak vervolgens de andere helft.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de zalm in blokjes van 4 centimeter.

  2. 2

    Pel de knoflook en hak fijn. Schil en rasp de gember. Klop de eieren los met de misopasta, knoflook en gember. Meng de sesamzaadjes met het paneermeel en het chilipoeder.

  3. 3

    Wentel de zalmblokjes in de bloem, schud af. Wentel ze dan in de misomengeling en paneer ze met de sesammengeling. Besprenkel met wokolie en gaar ze 15 minuten in de oven.

In de airfryer
  1. 1

    Besprenkel de zalmblokjes met een beetje olijfolie, leg de helft in het mandje van de heteluchtfriteuse en bak 8 minuten op 190°C. Bak vervolgens de andere helft.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.