Recept

Biscuittaart met margrietjes van suikerfondant

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Heerlijk mooie biscuittaart die je versiert met fijne madeliefjes. Twee biscuits van verschillende grootte (bijvoorbeeld 20 en 26 cm) vormen de basis. 

Voor de biscuit
 1. 1

  Je hebt twee biscuits nodig, van verschillende diameter. Zo maak je één biscuit:

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C.

 3. 3

  Breek 5 eieren in een grote kom en voeg de suiker toe. Klop met een elektrische mixer tot alle suiker is opgelost en je een roomachtige textuur hebt.

 4. 4

  Zeef er de zelfrijzende bloem over en meng met een spatel of houten lepel voorzichtig. Beweeg van onder naar boven tot alle bloem verwerkt is.

 5. 5

  Vet een springvorm in een bestrooi met bloem. Stort het biscuitdeeg erin en zet het 45 minuten in de oven. Prik af en toe met een naald in het deeg: zodra die er droog uitkomt, is je biscuit klaar.

Voor de versiering
 1. 1

  Maak de crème au beurre. Verwarm 75 ml water met de suiker en laats smelten tot een siroop. Zodra de bellen kleiner worden, mag het vuur uit. De siroop heeft dan een temperatuur van 120°C. Dompel de bodem van het sirooppannetje even in koud water om het kookproces te stoppen. Klop de eieren en de eidooiers tot een schuimige massa. Giet de suikersiroop er in een straaltje bij en blijf kloppen tot het mengsel afgekoeld is. Klop er dan de zachte boter door.

 2. 2

  Snij de biscuit in drie lagen. Besmeer die met de crème au beurre en druk lichtjes aan. Besmeer vervolgens ook de zijkanten en de bovenkant met de crème au beurre. Je kunt de crème au beurre ook hier en daar een kleurtje geven met wat eetbare verf. Op deze taart werden bijvoorbeeld een paar groene vegen gemaakt als accent.

 3. 3

  Voor het stapelen van de taarten prik je eerst 3 papieren rietjes in de grootste biscuit. Zet de kleine biscuit vervolgens - op een stevig taartkarton met dezelfde afmetingen - voorzichtig op de rietjes. Doe wat crème au beurre in een spuitzak en voorzie de taart van enkele toefjes.

 4. 4

  Maak met behulp van malletjes bloempjes en blaadjes in pastelkleurige suikerfondant. Gebruik malletjes in de vorm van bloemen en bladeren. Die kan je kopen in de hobby- of bakwinkel. Breng ze op een naturelle manier aan op de taart, van boven naar beneden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Biscuittaart met margrietjes van suikerfondant

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!