Recept

Biscuittaart met exotische bloemen van rolfondant

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een indrukwekkende taart die vertrekt van een simpele vanillebiscuit. Hiermee scoor je zeker op een feestje. 

De biscuit
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C.

 2. 2

  Breek 5 eieren in een grote kom en voeg de suiker toe. Klop met een elektrische mixer tot alle suiker is opgelost en je een roomachtige textuur hebt.

 3. 3

  Zeef er de zelfrijzende bloem over en meng met een spatel of houten lepel voorzichtig. Meng er de cacaopoeder onder. Beweeg van onder naar boven tot alle bloem verwerkt is.

 4. 4

  Vet een springvorm in een bestrooi met bloem. Stort het biscuitdeeg erin en zet het 45 minuten in de oven. Prik af en toe met een naald in het deeg: zodra die er droog uitkomt, is je biscuit klaar. Laat goed afkoelen.

De versiering
 1. 1

  Snij de biscuit 2 keer horizontaal door en besprenkel met wat Elixir d’Anvers. Smeer de confituur en slagroom op de onderste en bovenste plakken en zet de plakken dan weer op elkaar. Werk de taart af met wat slagroom aan de zijkant en bovenkant.

 2. 2

  Rol een grote bol lichtblauwe rolfondant uit totdat je een grote cirkel krijgt. Leg ‘m over de taart en druk goed aan.

 3. 3

  Nu maak je de bloemen. Rol voor de witte en roze bloemen 5 kleine kegelvormige blaadjes plat. Druk ze mooi tegen elkaar aan de onderkant en snij recht af. Laat ze drogen in een stukje aluminiumfolie dat je in de vorm van een donut vouwt. Zo kun je ze ook het best beschilderen met gele en roze eetbare verf.

 4. 4

  Druk voor de rode flamingobloem een bolletje rode fondant plat, maak het wat ovaal. Kerf er aan de onderkant een snee in en druk de zijkanten wat omhoog, samen met de rand. Breng met een boetseerstokje nerven aan op het oppervlak. Maak een punt aan een rolletje gele rolfondant en schilder de top wat oranje. Breng deze aan in de opening.

 5. 5

  Nu maak je de blaadjes. Neem rolfondant in verschillende tinten groen. Druk langwerpige stukken fondant plat en kerf met een mesje in. Laat de blaadjes drogen op een oneffen oppervlak - bijvoorbeeld ongelijke stukken aluminiumfolie. Accentueer de nerven met groene eetbare voedingskleurstof.

 6. 6

  Tips voor de rolfondant. Teken de vorm van een blad op en stuk papier. Snij dit uit op een uitgerold stuk fondant. Leg de fondant tussen 2 lagen plastic, zo krijg je een mooie egaal oppervlak. Rolfondant kan snel plakkerig worden. Met wat poedersuiker maak je ‘m weer iets droger. Als je de bloemblaadjes of bladeren vormt, laat ze dan drogen op een oneffen oppervlak: zo krijg je een mooiere vorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Biscuittaart met exotische bloemen van rolfondant

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!