Recept

Paascupcakes met verschillende toppings

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Superschattig idee voor je paasbrunch!

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één al mixend toe. Voeg de bloem en het zout, in delen, toe en mix tot een glad beslag.

 2. 2

  Roer onder één derde van het beslag het cacaopoeder. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes (8 witte cakejes en 4 bruine) en bak 30 minuten in de oven. Laat de cupcakes volledig afkoelen.

 3. 3

  Besmeer de chocoladecupcakes met een laagje roomkaas en bestrooi met de kandijsuiker. Vorm met de oranje snoepjes worteltjes. Prik met een houten stokje een gaatje bovenaan. Knip uit de groene veters korte lintjes en steek ze per drie in het gaatje. Plaats de worteltjes bovenop de cupcakes.

 4. 4

  Meng een druppeltje groene voedingskleurstof met de helft van de resterende roomkaas. Schep in een spuitzak met gekarteld mondje en spuit toefjes op 4 vanillecupcakes. Rol de witte fondant uit, steek er met een uitsteekvormpje kleine bloempjes uit. Leg op de cupcakes en werk af met een chocolade konijntje.

 5. 5

  Meng de poedersuiker met de resterende roomkaas en schep in een spuitzak met gekarteld mondje. Spuit toefjes op de resterende cupcakes en werk af met de gehakte nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paascupcakes met verschillende toppings

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!