Recept

Biscuittaart met witte chocolade en aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een pronkstuk!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de biscuit. Klop de eieren met de suiker in een keukenrobot in 10 minuten tot een schuimig wit beslag. Alle suikerkorrels moeten opgelost zijn.

  2. 2

    Zeef de bloem en meng ze onder het eimengsel. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van 22 cm diameter en bak de biscuit 10 tot 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Laat de biscuit in de vorm afkoelen. Ontvorm hem. Snij hem horizontaal in 2 gelijke helften en besprenkel de snijvlakken met de likeur.

  4. 4

    Smelt de chocolade met de melk in de microgolfoven of au bain-marie tot een vloeibare crème. Klop de eiwitten met een mespunt zout tot sneeuw. Klop de room samen met de poedersuiker stijf. Meng de opgeklopte room voorzichtig onder de gesmolten chocolade. Spatel dan het eiwitschuim door het mengsel. Laat de mousse minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Maak de aardbeien schoon. Halveer de helft van de vruchtjes met de kroontjes en snij de rest zonder de kroontjes in stukjes. Verdeel 1/3 van de chocolademousse over de onderste biscuithelft. Leg daarop de stukjes aardbei. Leg er de tweede biscuithelft bovenop en spatel daarop nog 1/3 van de chocolademousse. Spatel de rest van de chocolademousse gelijkmatig over de buitenkant van de taart. Versier de taart met de halve aardbeien en zet ze nog minimaal 1 uur in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Biscuittaart met witte chocolade en aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!