Aspergesalade met pecorino en ansjovismayonaise
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aspergesalade met pecorino en ansjovismayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat je asperges ook rauw kunt eten: ze smaken lekker knapperig. Gebruik een dunschiller om de asperges zo dun mogelijk te schillen.

bereiding
  1. 1

    Prak met een vork 4 gezouten ansjovisfilets in een slakom. Roer de eidooiers, 2 el geraspte pecorino, 2 el citroensap en de geperste knoflook door de ansjovis. Mix er beetje bij beetje 5 à 6 el olijfolie door zodat je een mayonaise krijgt. Kruid met peper.

  2. 2

    Schil de witte asperges. Snij met een dunschiller de witte en groene asperges in slierten. Snij de kopjes in twee helften. Meng de aspergeslierten en kopjes door de ansjovismayonaise.

  3. 3

    Snij het brood in grove stukken en bak die krokant in olijfolie. Rasp de schil van de biocitroenen.

  4. 4

    Werk de aspergesalade af met de broodcroutons, de pecorino, de rest van de gezouten ansjovisfilets en citroenrasp naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Prak met een vork 4 gezouten ansjovisfilets in een slakom. Roer de eidooiers, 2 el geraspte pecorino, 2 el citroensap en de geperste knoflook door de ansjovis. Mix er beetje bij beetje 5 à 6 el olijfolie door zodat je een mayonaise krijgt. Kruid met peper.

  2. 2

    Schil de witte asperges. Snij met een dunschiller de witte en groene asperges in slierten. Snij de kopjes in twee helften. Meng de aspergeslierten en kopjes door de ansjovismayonaise.

  3. 3

    Snij het brood in grove stukken en bak die krokant in olijfolie. Rasp de schil van de biocitroenen.

  4. 4

    Werk de aspergesalade af met de broodcroutons, de pecorino, de rest van de gezouten ansjovisfilets en citroenrasp naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.