Recept

Aspergesalade met gepocheerd ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Belgische klassieker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water.

    Spoel de sla en schik in elk bord 2 of 3 mooie slabladeren.

    Snipper peterselie en bieslook.

    Verwarm de oven op 70°C.

  2. 2

    Klop de wijnazijn met de maïsolie en mosterd tot een luchtige dressing. Kruid met zout en peper.

  3. 3

    Breng in een pan water met een flinke scheut azijn aan de kook. Zet dan het vuur iets zachter.

  4. 4

    Breek een ei in een kopje. Maak met een garde een draaikolk in het water en laat het ei erin glijden. Schep het eruit als het eiwit gestold is. Doe dit met alle eieren. Dek af en hou warm in de oven.

  5. 5

    Verdeel de asperges over de borden en leg er een gepocheerd ei op. Bestrooi met gesnipperde peterselie en bieslook. Serveer met een paar sneetjes geroosterd stokbrood en de mosterddressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergesalade met gepocheerd ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!