Recept

Smørrebrød

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smørrebrød is in Noord-Europa een echte way of life: een moment van rust en traditie. Heerlijk artisanaal brood met vers gerookte vis, gepekelde groenten, uien en kruiden. Elke Scandinavische kok probeert van zijn smørrebrød een klein kunstwerkje te maken. Dit is onze versie!

bereiding
  1. 1

    Beleg het smørrebrød met 4 verschillende toppings. Halveer de avocado, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snij in fijne partjes. Snij de radijzen in flinterdunne plakjes. Verdeel de avocado op 4 halve sneetjes brood. Sprenkel er wat citroensap over, werk af met de radijzen en wat gekneusd korianderzaad.

  2. 2

    Smeer de roomkaas op de 4 volgende halve sneetjes brood. Snij de tomaten in plakjes en leg op elk broodje rode, gele en groene tomatenplakjes, werk af met peper en zout en wat dille.

  3. 3

    Smeer op de volgende 4 halve sneetjes brood de hummus. Snij de snoeppaprika’s en lente-ui in ringen en werk er de broodjes mee af.

  4. 4

    Smeer op de laatste 4 halve sneetjes brood de zongedroogde tomatentapenade en werk af met komkommerplakjes.

  5. 5

    Maak nog een slaatje. Meng de veldsla met plakjes peer en halve ringetjes rode ui. breng deze sla op smaak met citroensap en olijfolie, peper en zout. Serveer de verschillende boterhammen met het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Smørrebrød

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!