Recept

Smørrebrød met haring

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Loïc: “Een lekkere boterham bij ’t ontbijt, fantastisch toch? Zeker als het er een met zure haring, augurken en mayonaise is! Ik doe er Deense remoulade op, lekkere haring met azijn en wat dille.”

Smørrebrød is zowat het populairste exportproduct van Denemarken. Het wordt ook wel een open faced sandwich genoemd, met als basis een zalig sneetje donker roggebrood.

bereiding
  1. 1

    Breng de ciderazijn aan de kook met 1 eetlepel honing en een snuifje zout.

  2. 2

    Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes. Overgiet met de helft van de pekel en laat enkele minuten staan.

  3. 3

    Pel de witte ui en schil de wortel. Snij ze allebei in brunoise. Voeg ze toe samen met het kerriepoeder aan de rest van de pekel. Gaar de groenten 10 minuten op een zacht vuur tot ze beetgaar zijn.

  4. 4

    Halveer de haringfilets. Hak de augurken en de kappertjes fijn.

  5. 5

    Meng de wortel en de ui onder de kappertjes en augurken. Laat ze wat afkoelen tot ze lauw zijn. Voeg de mayonaise en de mosterd toe. Als de groenten te heet zijn, kan de mayonaise schiften. Deense remoulade is een tikkeltje zoeter dan onze tartaarsaus. Proef en breng nog op smaak met peper, zout en de rest van de honing.

  6. 6

    Beleg de boterhammen met de Deense remoulade en stukjes haring en werk af met de gepekelde rode ui en wat plukjes dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Smørrebrød met haring

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!