Gravad lax
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gravad lax

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Scandinavische topper! 

Opgelet: de zalm moet 24 uur marineren. 

bereiding
  1. 1

    Hak de dille fijn. Meng het zout met de kristalsuiker en de rietsuiker. Meng er wat witte peper, de geraspte sinaasappelschil, de fijngehakte dille en een scheutje witte porto onder.

  2. 2

    Leg de zalm in een schaal en verdeel er de marinade over. Dek af met vershoudfolie en zet er een zware schaal op. Zet minstens 24 uur in de koelkast.

  3. 3

    Haal de zalm uit de koelkast. Verwijder het overtollige zout en het vrijgekomen vocht. De zalm is nu veel steviger geworden. Snij ’m in mooie stukjes en serveer die op een bord of serveerplank.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Hak de dille fijn. Meng het zout met de kristalsuiker en de rietsuiker. Meng er wat witte peper, de geraspte sinaasappelschil, de fijngehakte dille en een scheutje witte porto onder.

  2. 2

    Leg de zalm in een schaal en verdeel er de marinade over. Dek af met vershoudfolie en zet er een zware schaal op. Zet minstens 24 uur in de koelkast.

  3. 3

    Haal de zalm uit de koelkast. Verwijder het overtollige zout en het vrijgekomen vocht. De zalm is nu veel steviger geworden. Snij ’m in mooie stukjes en serveer die op een bord of serveerplank.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.