Carpaccio
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Carpaccio

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Flinterdunne plakjes rauw rundvlees, extra fijn afgewerkt: carpaccio gaat er bij ons altijd in. Tip voor de perfecte plakjes: leg het vlees voor de bereiding 30 minuten in de vriezer. Zo kun je het makkelijker in dunne plakjes snijden. Of vraag aan de slager om je vlees te snijden.

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en kruid met peper en zout. Zet koel.

  2. 2

    Kook de asperges beetgaar in lichtgezouten water. Meng de twee kaassoorten en bak er flinterdunne koekjes van in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Snij de appelkappers doormidden. Schik het vlees op koude borden. Kruid met peper en zout. Verdeel er de asperges en de appelkappertjes over.

  4. 4

    Maak de lente-ui schoon en snipper fijn. Spoel en halveer de tomaatjes. Werk het vlees af met de waterkers, lente-ui, gebroken kaaskoekjes en kerstomaatjes. Lepel er wat vinaigrette over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en kruid met peper en zout. Zet koel.

  2. 2

    Kook de asperges beetgaar in lichtgezouten water. Meng de twee kaassoorten en bak er flinterdunne koekjes van in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Snij de appelkappers doormidden. Schik het vlees op koude borden. Kruid met peper en zout. Verdeel er de asperges en de appelkappertjes over.

  4. 4

    Maak de lente-ui schoon en snipper fijn. Spoel en halveer de tomaatjes. Werk het vlees af met de waterkers, lente-ui, gebroken kaaskoekjes en kerstomaatjes. Lepel er wat vinaigrette over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.