Recept

Lamsgehaktspiesjes met gezoete rode bietjes en rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De granaatappelpitjes geven het gerecht een heerlijk frisse toets.

bereiding
  1. 1

    Pel en plet het teentje knoflook. Meng het onder het lamsgehakt, samen met het koriander- en komijnpoeder, een snuifje kaneel, peper en zout. Neem een handvol lamsgehakt en druk het rond de satéstokjes. Laat ze zo'n 30 minuten (of langer) opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Snij intussen de bietjes in partjes en marineer ze met de balsamicoazijn en de honing. Kruid met peper en zout en bak ze in een pan in olijfolie tot ze karamelliseren.

  3. 3

    Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Snij de ui in ringen en hak de peterselie grof. Maak de pitjes los uit de granaatappel los.

  4. 4

    Wrijf de lamsspiesjes in met olijfolie en bak ze in een grillpan (of gewone pan).

  5. 5

    Doe de couscous in een serveerschaal, leg daarop de gekaramelliseerde bietjes, de rode-uiringen, de granaatappelpitjes, peterselie en lamsspiesjes. Schenk er het sap van de gebakken bietjes bij en serveer met een toef yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsgehaktspiesjes met gezoete rode bietjes en rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!