Linzensalade met geroosterde wortel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Linzensalade met geroosterde wortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mooi, kleurrijk, gezond... Deze salade heeft álles om een succesnummer in jouw keuken te worden. En dat met 549 kcal per portie.

bereiding
  1. 1

    Spoel de spelt en de linzen en doe ze in aparte kommen met water. Zet een nacht in de koelkast om te weken.

  2. 2

    Giet het water van de linzen af en giet er 3 kopjes vers water bij. Pel de ui en snij 'm in kwarten, pel en pers de knoflook, maak de chilipeper schoon en snipper 'm fijn zonder de zaadjes. Doe samen met 1 laurierblaadje bij de linzen. Breng aan de kook en laat 25 minuten garen op een zacht vuur. Laat uitlekken en verwijder de smaakmakers. Doe 1 eetlepel olijfolie bij de linzen en laat ze afkoelen.

  3. 3

    Spoel de spelt grondig en kook in 15 minuten gaar. Giet af, schep onder de linzen en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel en snipper de rode ui. Lepel er 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels rodewijnazijn over, kruid met peper en zout en laat 30 minuten trekken.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen, halveer ze en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar ze 25 à 30 minuten in de oven.

  6. 6

    Snij de granaatappel doormidden en haal er de pitjes uit. Meng ze samen met de rode ui onder de spelt-linzenpasta.

  7. 7

    Meng de tahinpasta met het citroensap en kruid met peper en zout. Voeg 3 tot 4 eetlepels warm water toe, tot je een dikke dressing hebt.

  8. 8

    Schik de wortelen op de linzensalade. Besprenkel met de dressing en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de spelt en de linzen en doe ze in aparte kommen met water. Zet een nacht in de koelkast om te weken.

  2. 2

    Giet het water van de linzen af en giet er 3 kopjes vers water bij. Pel de ui en snij 'm in kwarten, pel en pers de knoflook, maak de chilipeper schoon en snipper 'm fijn zonder de zaadjes. Doe samen met 1 laurierblaadje bij de linzen. Breng aan de kook en laat 25 minuten garen op een zacht vuur. Laat uitlekken en verwijder de smaakmakers. Doe 1 eetlepel olijfolie bij de linzen en laat ze afkoelen.

  3. 3

    Spoel de spelt grondig en kook in 15 minuten gaar. Giet af, schep onder de linzen en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel en snipper de rode ui. Lepel er 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels rodewijnazijn over, kruid met peper en zout en laat 30 minuten trekken.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen, halveer ze en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar ze 25 à 30 minuten in de oven.

  6. 6

    Snij de granaatappel doormidden en haal er de pitjes uit. Meng ze samen met de rode ui onder de spelt-linzenpasta.

  7. 7

    Meng de tahinpasta met het citroensap en kruid met peper en zout. Voeg 3 tot 4 eetlepels warm water toe, tot je een dikke dressing hebt.

  8. 8

    Schik de wortelen op de linzensalade. Besprenkel met de dressing en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.