Recept

Libanese taboulé met geroosterde groenten en kippenbouten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Reis even naar het Midden-Oosten met deze taboulé van bulgur, kippenboutjes, geroosterde groenten, gedroogde vruchten, labneh en kikkerwten. Werk af met gehakte hazelnoten en een eenvoudig lekkere citroendressing

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ‘m in een grote schaal en laat afkoelen.

  2. 2

    Spoel de kerstomaten en snij ze in blokjes. Spoel de peterselie en munt en hak grof. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in flinterdunne plakjes. Spoel de komkommer, halveer ‘m en schraap de zaadjes eruit met een lepel. Snij de komkommer daarna in kleine blokjes. Meng de tomaat, komkommer, lente-ui en de kruiden en zet in de koelkast tot gebruik.

  3. 3

    Bak de kippenboutjes rondom in een pan met boter. Kruid ze met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Gaar ze nog 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Verdeel de bloemkool in roosjes. Schrob de worteltjes schoon en halveer ze in de lengte. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Leg de bloemkool en de worteltjes met de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met de komijn, de cayennepeper, wat peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven bij de kippenbouten.

  5. 5

    Maak een dressing van de olijfolie, de granaatappelmelasse, het citroensap, wat zwarte peper en zout. Gebruik je geen granaatappelmelasse, neem dan wat meer citroensap in de plaats.

  6. 6

    Schep de bulgur om met 2 eetlepels olijfolie en meng ‘m daarna met het tomaat-komkommermengsel en de dressing. Meng alles goed door elkaar en proef. Voeg eventueel nog extra olijfolie, citroensap of peper en zout toe. Meng er ook de geroosterde groenten en de kippenboutjes door.

  7. 7

    Werk de salade af met gedroogde abrikozen en grofgehakte hazelnoten. Serveer met de labneh en wat granaatappelpitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Libanese taboulé met geroosterde groenten en kippenbouten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!