Recept

Quiche met zoete- aardappelbodem, kruidige kip, bonen en mais

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke quiche met een Mexicaanse touch. Voor de bodem wordt geen deeg gebruikt, maar plakjes zoete aardappel.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes van 5 millimeter dik. Vet een bakvorm in en beleg met plakjes zoete aardappel. Besprenkel met wat olijfolie en zet 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Snij de kipfilet in reepjes en bak gaar in een scheutje olijfolie. Kruid met gerookt paprikapoeder, komijn en peper en zout.

  4. 4

    Laat de zwarte bonen en mais goed uitlekken en snij de rode ui en paprika in ringen. Klop de eieren op met room en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Leg de gebakken kip, ui, paprika, mais en zwarte bonen in een taartvorm van 22 cm diameter. Overgiet het geheel met de roommengeling en bestrooi met de cheddar. Zet 35 à 40 minuten in de oven.

  6. 6

    Snij de avocado met een dunschiller in slierten en besprenkel met wat citroensap. Snij het pepertje in fijne ringen. Beleg voor het serveren de quiche met avocado, het pepertje en enkele blaadjes verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met zoete- aardappelbodem, kruidige kip, bonen en mais

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!