• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mexicaanse ovenschotel met rundergehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gehakt is altijd lekker, maar best vettig. Kies voor rundergehakt als je de calorieën in een gerecht wilt beperken. Rundergehakt is mager en kun je zelfs rauw als tartaar eten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Bak het gehakt rul in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak 2 minuten. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal.

  2. 2

    Pel de ui en snij ‘m in partjes. Pel en pers de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Meng de groenten met een scheut olijfolie en kruid met het chilipoeder, peper en zout. Schep het groentemengsel op het gehakt en gaar 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Schep er nu de bonen en maïs op, schep een beetje om en bak nog 5 minuten in de oven.

  4. 4

    Meng ondertussen de ricotta met de melk. Meng de mozzarella onder het paneermeel. Verdeel het ricottamengsel over de schotel en strooi er het mozzarellamengsel over. Bak opnieuw 10 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Werk af met verse peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Bak het gehakt rul in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak 2 minuten. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal.

  2. 2

    Pel de ui en snij ‘m in partjes. Pel en pers de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Meng de groenten met een scheut olijfolie en kruid met het chilipoeder, peper en zout. Schep het groentemengsel op het gehakt en gaar 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Schep er nu de bonen en maïs op, schep een beetje om en bak nog 5 minuten in de oven.

  4. 4

    Meng ondertussen de ricotta met de melk. Meng de mozzarella onder het paneermeel. Verdeel het ricottamengsel over de schotel en strooi er het mozzarellamengsel over. Bak opnieuw 10 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Werk af met verse peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.