Recept

Gevulde courgettes met lamsgehakt en Griekse pasta in tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Natalie: “Met deze vulling kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens uitgelekte zwarte bonen en maïs toe voor een Mexicaanse variant of ricotta en jonge bladspinazie als het lekker kazig mag zijn.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de orzo. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Halveer de zongedroogde tomaatjes. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de sjalot en de knoflook in. Kruid met het paprikapoeder, voeg de tomatenblokjes en de zongedroogde tomaatjes toe en roer goed om. Voeg de Griekse pasta toe aan de saus en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Spoel en halveer de courgettes en schep het vruchtvlees eruit. Snij de schil van de gekonfijte citroen in reepjes. Rist de oregano. Meng het gehakt met het vruchtvlees van de courgette, de gekonfijte citroenreepjes, de oregano, de pijnboompitten en verbrokkel er de feta onder. Kruid de vulling met peper en zout.

  3. 3

    Lepel de vulling in de courgettes. Bestrooi ze met de geraspte parmezaan. Lepel de saus in een ovenschaal en leg er de courgettes in. Gaar ze 20 minuten in de oven. Werk af met nog wat extra geraspte parmezaan en geef er een handvol rucola bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde courgettes met lamsgehakt en Griekse pasta in tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!