Recept

Summer rolls

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Oosters hapje vol verse groenten. 

bereiding
  1. 1

    Snij de rode biet in flinterdunne schijfjes (gebruik eventueel een mandoline). Meng de gembersiroop met de rijstazijn en laat de rode bietschijfjes hierin marineren.

  2. 2

    Spoel de rodekool en de wortelen en rasp ze. Spoel de spinazie en zet een lage, ruime kom met water klaar.

  3. 3

    Week de rijstvellen telkens voor het rollen in de kom water. De rijstvellen moeten precies zacht genoeg zijn om ze te kunnen rollen.

  4. 4

    Leg een rijstvel op een werkblad en stapel op een kwart van het vel een 5-tal spinazieblaadjes, 2 schijfjes biet, 2 eetlepels geraspte kool, 1 à 2 eetlepels geraspte wortelen en een miniplukje preischeuten. Vouw de buitenste randen naar het midden toe en rol voorzichtig zodat de vulling stevig in het rijstvel zit. Oefening baart kunst. Dek de rolletjes af met plasticfolie zodat ze niet aan elkaar kleven en laat opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Snij de koriander fijn en meng alle ingrediënten voor het sausje. Snij de ‘summer rolls’ doormidden en serveer met het zoetzure chilisausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Summer rolls

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!