Caponata van wortel en rozijntjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Caponata van wortel en rozijntjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hou wat rauwe wortelen apart om mee te snacken bij de caponata. De caponata is heerlijk bij krokant stokbrood.

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en snij ze in heel fijne blokjes. Pel en snipper de rode ui. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de wortelen en de knoflook zacht. Voeg de rozijnen en de rode ui toe en kruid met peper en zout. Zet de pan van het vuur en laat de wortelen afkoelen. Hak de peterselie en de koriander grof en meng ze onder de wortelen.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en voeg de garam masala, de chilivlokken en de zonnebloempitten toe en laat enkele minuten bakken.

  4. 4

    Leg de wortelcaponata in een kommetje en giet er de zonnebloempitten en de olie uit de pan over. Werk eventueel af met extra koriander en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en snij ze in heel fijne blokjes. Pel en snipper de rode ui. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de wortelen en de knoflook zacht. Voeg de rozijnen en de rode ui toe en kruid met peper en zout. Zet de pan van het vuur en laat de wortelen afkoelen. Hak de peterselie en de koriander grof en meng ze onder de wortelen.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en voeg de garam masala, de chilivlokken en de zonnebloempitten toe en laat enkele minuten bakken.

  4. 4

    Leg de wortelcaponata in een kommetje en giet er de zonnebloempitten en de olie uit de pan over. Werk eventueel af met extra koriander en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.