Recept

Springrolls met gegrilde asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Oosterse loempia's boordevol groenten, geserveerd met een lekker dipsausje. 

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en snij ze in staafjes. Spoel de asperges en breek de houtachtige uiteinden af. Gril ze in de grillpan. Laat even afkoelen en kruid ze met peper en zout.

  2. 2

    Snij de tofu in staafjes. Spoel de blaadjes sla, zwier ze droog en halveer ze. Spoel de kruiden, schud ze droog en pluk de blaadjes.

  3. 3

    Schil de avocado, halveer en ontpit hem. Snij het vruchtvlees in repen en druppel er limoensap overheen. Haal elk vel rijstpapier afzonderlijk door lauw water en laat ze even zwellen. Leg op een vochtige keukenhanddoek, en beleg elk rijstvel met wortelen, gegrilde asperges, tofu, sla, avocado en kruidenblaadjes.

  4. 4

    Plooi de zijkanten over de vulling en rol de blaadjes nauwsluitend op.

  5. 5

    Laat de gember uitlekken voor de dipsaus en hak hem fijn. Breng aan de kook, samen met 3 el water, 1 el suiker, limoenrasp en -sap. Laat even afkoelen, roer de sojasaus erdoorheen en breng op smaak met suiker en limoensap.

  6. 6

    Halveer de rolletjes, garneer ze met verse kruiden en serveer ze samen met de dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Springrolls met gegrilde asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!