Springrolls met rivierkreeftjes
bereiding
-
1
Kook de rijstvermicelli kort, spoel ’m onder koud water en laat uitlekken.
-
2
Schil en rasp de gember. Hak de rivierkreeftjes grof en breng ze op smaak met de geraspte limoenschil, de gember en het vijfkruidenpoeder. Hak de koriander fijn en meng ook die eronder.
-
3
Neem een grote schaal (of een ronde bakvorm) en vul ze met lauw water. Leg een vochtige handdoek klaar op het werkblad.
-
4
Leg een rijstvel in de schaal en laat het zacht worden. Haal het er voorzichtig uit en leg het op de vochtige handdoek. Leg in het midden onderaan wat rijstvermicelli en wat van het rivierkreeftjesmengsel. Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol dan het rijstvel naar boven tot een mooi strak lenterolletje. Herhaal dit voor alle rolletjes.
-
5
Bestrijk de rolletjes met wat arachideolie. Bak de rolletjes (op een bakpapiertje) 15 minuten in de airfryer op 170°C.
-
6
Meng intussen alle ingrediënten voor de saus en serveer dit bij de springrolls. Werk af met sesamzaadjes en extra geraspte limoenschil.