Recept

Chocolade-meringue-zoentjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chocolade zoentjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 110°C. Klop de eiwitten stijf met het zout, het natriumbicarbonaat en de suiker.

  2. 2

    Maak de ganache. Smelt de chocolade au bain-marie in de room samen met 2 el warm water en de glucosesiroop. Neem een schone spuitzak en een schoon bakborsteltje. Bestrijk de binnenkant van de spuitzak met enkele strepen van de chocoladeganache. Hou de rest van de ganache bij.

  3. 3

    Vul de spuitzak met de stijfgeklopte eiwitten en spuit toefjes van het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. 4

    Gaar de meringue 1 uur in de oven. Zet de oven uit, open de deur en laat de meringues volledig afkoelen.

  5. 5

    Mix de koekjes fijn met de boter en het cacaopoeder. Verwarm de rest van de ganache, dip de meringues in de ganache en wentel de helft in de koekjesmix. Kleef ze tegen elkaar en laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolade-meringue-zoentjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!