Recept

Moelleux van pistache met chokotoffhart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze moelleux is een echte showstopper, dankzij de verrassing binnenin. Mooi meegenomen: hij is helemaal niet zo moeilijk.

bereiding
  1. 1

    Maal de pistachenoten in de blender tot fijn poeder. Splits de eieren. Klop de eidooiers op met de suiker. Klop de eiwitten op met een snuf zout. Meng de eidooiers met het pistachepoeder, de gesmolten boter, de bloem, het bakpoeder, het zout en meng goed. Roer voorzichtig de eiwitten onder het deeg.

  2. 2

    Vet 4 cupcakevormpjes of ramequins in met boter en bebloem ze. Verdeel het deeg over de 4 vormen en duw in elke vorm een chokotoff in het midden tot hij onder het deeg zit. Zet in de koelkast tot 20 minuten voor het serveren.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 185°C. Bak de moelleux 8 tot 12 minuten in de oven. Laat 2 minuten rusten in de vorm. Snij met een mesje de moelleux los van de vormen, leg op een bord en lepel er eventueel nog wat lobbige (slag)room of ijs bij. Werk af met fijngehakte pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Moelleux van pistache met chokotoffhart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!