Kaneelbreekbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kaneelbreekbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk met de boter, de kaneel en de suiker in een pannetje tot de boter gesmolten is. Meng de gist met de bloem. Maak er een kuiltje in en breek er het ei in. Schenk er de warme melk bij en meng er geleidelijk de bloem door tot er een deeg ontstaat. 

  2. 2

    Kneed 10 minuten stevig tot een elastisch deeg. Vorm tot een deegbal en laat afgedekt op een warme plaats xx minuten rijzen. 

  3. 3

    Verdeel het deeg in porties en maak er balletjes (Ø 6 cm) van.

  4. 4

    Smelt voor het suikermengsel de boter in een pannetje en voeg er de kandijsuiker bij, laat de suiker smelten en roer om.

  5. 5

    Vet een springvorm goed in met boter en bestuif met bloem. Wentel alle balletjes in het suikermengsel en leg ze in de vorm. Leg de vorm niet te vol. Laat afgedekt nog 40 minuten rijzen. 

  6. 6

    Bak het brood eerst 10 minuten op 210°C en daarna nog 30 minuten op 180°C. Laat nadien 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk met de boter, de kaneel en de suiker in een pannetje tot de boter gesmolten is. Meng de gist met de bloem. Maak er een kuiltje in en breek er het ei in. Schenk er de warme melk bij en meng er geleidelijk de bloem door tot er een deeg ontstaat. 

  2. 2

    Kneed 10 minuten stevig tot een elastisch deeg. Vorm tot een deegbal en laat afgedekt op een warme plaats xx minuten rijzen. 

  3. 3

    Verdeel het deeg in porties en maak er balletjes (Ø 6 cm) van.

  4. 4

    Smelt voor het suikermengsel de boter in een pannetje en voeg er de kandijsuiker bij, laat de suiker smelten en roer om.

  5. 5

    Vet een springvorm goed in met boter en bestuif met bloem. Wentel alle balletjes in het suikermengsel en leg ze in de vorm. Leg de vorm niet te vol. Laat afgedekt nog 40 minuten rijzen. 

  6. 6

    Bak het brood eerst 10 minuten op 210°C en daarna nog 30 minuten op 180°C. Laat nadien 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.