Recept

Indiase tomatencurry met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk aromatische curry met tomaten van bij ons!

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Pers het sap uit de citroen. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg er de kippendijen in en bestrijk het vlees royaal met de marinade. Dek de kip af en zet ze minstens 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Pel de rode ui en snij ‘m in halve ringen. Maak de groene chilipepers schoon en snipper ze fijn. Roerbak de mosterdzaadjes 3 minuten in de hete kokosolie. Voeg de kerrieblaadjes, de rode ui en de chilipepers toe en roerbak 3 minuten.

  3. 3

    Pel pers de knoflook. Pel de zilveruitjes. Maal de kokos met de knoflook, de gember, de zilveruitjes, de venkelzaadjes en een scheutje water in de blender tot een fijne pasta. Voeg de pasta toe aan de pan en bak even verder. Kruid met het korianderpoeder en garam masala.

  4. 4

    Spoel de tomaten en snij ze in stukjes. Mix ze glad in de blender. Giet de gemixte tomaten samen met 120 milliliter water in de pan. Kruid met zout en roer goed door.

  5. 5

    Haal de kippendijen uit de marinade en bak ze aan alle kanten bruin in hete olijfolie. Leg ze in de saus, zet het deksel op de pan en laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen. Giet er eventueel extra water bij als de saus te droog wordt. Haal het deksel weg en laat nog 5 minuten verder koken.

  6. 6

    Maak de rode chilipeper schoon en snij ‘m in ringen. Werk de curry af met de peterselie en de chilipeper en serveer met het naanbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Indiase tomatencurry met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!