Recept

Eendenborst met gemengd slaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse salade met eend.

bereiding
  1. 1

    Maak met een scherp mes enkele insnijdingen in het vel en kruid de filets met peper en zout. Verhit 2 el boter in een pan en braad de eendenborstfilets 8 minuten op de velkant op een klein tot matig vuur. Keer ze vervolgens om en braad ze nog 5 minuten op de vleeskant. Overgiet af en toe met braadvocht. 

  2. 2

    Neem het vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie, laat 7 tot 10 minuten rusten.


  3. 3

    Spoel de sla, zwier droog en scheur in hapklare stukken. 

  4. 4

    Maak een dressing met de azijn, de mosterd en het appeldiksap, roer er 2 el olie doorheen en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de sla over 4 borden en druppel de dressing eroverheen.
 Haal de eendenborsten uit de folie en braad ze in nog eens 1 minuut aan beide kanten knapperig in de hete pan. Kruid met zout en peper, snij ze in sneetjes en schik ze op de sla.

    Tip: Voeg wat gesnipperde radicchio en een gesneden appel toe aan het slaatje voor nog meer smaak.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met gemengd slaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!