• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartige muffins met ham en kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Vet de muffinvormpjes in en bestuif ze vervolgens met wat bloem. Knip de bieslook in smalle ringetjes. Snijd de ham in kleine blokjes.

  2. 2

    Mix met een handmixer de boter samen met de eieren romig. Voeg de bloem, het bakpoeder, de cayennepeper en zout (naar smaak) toe en mix het goed door.

  3. 3

    Voeg beetje bij beetje melk toe aan het beslag en meng het goed. Spatel als laatste de bieslook, de ham en de geraspte kaas door het beslag.

  4. 4

    Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag en bak de hartige muffins vervolgens ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze even afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Vet de muffinvormpjes in en bestuif ze vervolgens met wat bloem. Knip de bieslook in smalle ringetjes. Snijd de ham in kleine blokjes.

  2. 2

    Mix met een handmixer de boter samen met de eieren romig. Voeg de bloem, het bakpoeder, de cayennepeper en zout (naar smaak) toe en mix het goed door.

  3. 3

    Voeg beetje bij beetje melk toe aan het beslag en meng het goed. Spatel als laatste de bieslook, de ham en de geraspte kaas door het beslag.

  4. 4

    Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag en bak de hartige muffins vervolgens ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze even afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.