Gyoza met spinazie en bamboe

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gyoza met spinazie en bamboe


  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel en reinig de lente-uitjes en snij ze in ringen. Laat de bamboescheutjes goed uitlekken. Spoel de spinazie en blancheer even in lichtgezouten water. Laat schrikken, knijp goed uit en hak in grote stukken. Pureer de spinazie samen met de lente-uitjes, de bamboescheuten, de kastanjes, de gember, de kokosroom, de oestersaus en het ei fijn in een blender. Kruid met zout en peper.

  2. 2

    Leg telkens ongeveer 1 el van het mengsel op een wontonvel, smeer de randen in met water en vouw tot halve maantjes. Druk de randen goed samen. Laat de gyoza ongeveer 5 minuten garen in zout water. Neem ze eruit, laat ze goed uitlekken en bak ze aan beide kanten 2 minuten goudbruin in een hete wok met olie.
 Serveer met sojasaus.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel en reinig de lente-uitjes en snij ze in ringen. Laat de bamboescheutjes goed uitlekken. Spoel de spinazie en blancheer even in lichtgezouten water. Laat schrikken, knijp goed uit en hak in grote stukken. Pureer de spinazie samen met de lente-uitjes, de bamboescheuten, de kastanjes, de gember, de kokosroom, de oestersaus en het ei fijn in een blender. Kruid met zout en peper.

  2. 2

    Leg telkens ongeveer 1 el van het mengsel op een wontonvel, smeer de randen in met water en vouw tot halve maantjes. Druk de randen goed samen. Laat de gyoza ongeveer 5 minuten garen in zout water. Neem ze eruit, laat ze goed uitlekken en bak ze aan beide kanten 2 minuten goudbruin in een hete wok met olie.
 Serveer met sojasaus.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.