Recept

Causa limena

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Maak 10 aji amarillo’s (of andere pepers) schoon en verwijder de pitjes. Kook ze 15 minuten in water met de azijn, de suiker, de steranijs en de knoflook. 

  2. 2

    Giet de pepers af, verwijder de steranijs. Mix de pepers met de knoflook en voeg druppelgewijs olie toe tot je een smeuïge emulsie krijgt. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Maak de puree. Kook de aardappelen. Giet af. Draai ze door de passe-vite tot een smeuïge puree. Meng er het limoensap onder en breng op smaak met een vleugje zout, arachideolie en de aji amarillo-saus.

  4. 4

    Maak de vulling. Pel en snipper de uit. Meng de krab met de mayonaise en de ui. Verwijder de schil en de pit van de avocado. Pureer het vruchtvlees en kruid met peper en zout. Hou apart.

  5. 5

    Doe de aardappelpuree in een dresseerring, lepel er wat avocado over, leg er wat van het krabmengsel op en vul op met puree. Werk af met een takje koriander. 

Weetje

    Aji Amarillo…

  1. 1

    … is een lekker pikant geel-oranje pepertje. Bij restaurant El Sabor Andino kun je deze pepertjes kopen – net als andere typische Peruviaanse ingrediënten – maar je kunt ze ook zonder problemen vervangen door pittige chilipepertjes. Het heeft wel een impact op de kleur van je saus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Causa limena

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!