• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gegrilde peertjes met lavendel en ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wim: "Gegrilde peertjes, gemarineerd in een zoete siroop met lavendel en kardemom, en daarbij uiteraard een goed bolletje ijs. Je associeer barbecue misschien niet meteen met desserts, maar wacht tot je dit geproefd hebt."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de zoete wijn. Snij het vanillestokje open en doe het bij de wijn. Verwarm op de barbecue, het hoeft niet door te koken. Voeg eventueel nog wat suiker toe.

  2. 2

    Schil de peertjes en snij ze in parten. Doe ze bij de warme wijn en strooi er de lavendelbloemen over.Laat enkele minuten trekken.

  3. 3

    Gril de peertjes op de barbecue.

  4. 4

    Serveer de peertjes als ze gaar zijn met een bolletje ijs, wat van de warme wijn en bestrooi met geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de zoete wijn. Snij het vanillestokje open en doe het bij de wijn. Verwarm op de barbecue, het hoeft niet door te koken. Voeg eventueel nog wat suiker toe.

  2. 2

    Schil de peertjes en snij ze in parten. Doe ze bij de warme wijn en strooi er de lavendelbloemen over.Laat enkele minuten trekken.

  3. 3

    Gril de peertjes op de barbecue.

  4. 4

    Serveer de peertjes als ze gaar zijn met een bolletje ijs, wat van de warme wijn en bestrooi met geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.