Recept

Taartjes met pruim en peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke fruitcombinatie in een gebakje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Schil de peren.

    Ontpit de pruimen, snij ze in stukjes.

    Splits de eieren.

  2. 2

    Leg de peren in een pan. Voeg het citroensap en 1 zakje vanillesuiker toe en overgiet met water tot ze net onder staan. Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Haal de pot van het vuur, voeg de perenlikeur toe en laat afkoelen.

  3. 3

    Roer het eigeel, de room, bloem, bakpoeder, boter, suiker en vanillesuiker tot een glad beslag. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het door het deeg.

  4. 4

    Verdeel het deeg over de ingevette en met bloem bestrooide vormpjes. Zet in het midden van elk vormpje een gepocheerd peertje rechtop. Verdeel de stukjes pruim over het deeg rond de peertjes en druk ze er zachtjes in.

  5. 5

    Bak de taartjes 15 minuten in de warme oven. Serveer warm, met een bolletje ijs erbij, of afgekoeld.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taartjes met pruim en peer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!