Clafoutis van peren en kastanjeroomijs
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Clafoutis van peren en kastanjeroomijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Apart maar erg lekker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Klop 2 eieren en suiker tot een luchtige massa voor het eerste beslag. Voeg de bloem toe, daarna de melk en de perenlikeur. Meng alles tot een homogene massa.

  2. 2

    Smelt de boter en de chocolade apart. Klop nog 2 eieren en de suiker op tot een luchtige crème voor het tweede beslag. Voeg de bloem en het maïszetmeel toe, en daarna de gesmolten boter. Meng er als laatste de gesmolten chocolade door.

  3. 3

    Spatel beslag 1 en 2 voorzichtig door elkaar.

  4. 4

    Laat 1/2 l  melk en 1/2 l room samen met de kastanjes en het vanillestokje goed doorkoken.
    Mix kort. Klop de suiker met de eierdooiers tot een luchtige crème en voeg geleidelijk aan het kastanjemengsel toe. Warm opnieuw op en roer met een houten lepel op een zacht vuurtje tot alles bindt. Giet door een zeef en laat afkoelen. Laat tot roomijs draaien in de ijsmachine.

  5. 5

    Schil de peren en lepel er met een parisienneboortje 40 bolletjes uit. Verdeel die over 4 ovenvaste kommetjes. Schep er het clafoutisbeslag over. Bak ±10 minuten in een
    voorverwarmde oven van 180° C.

  6. 6

    Serveer met het kastanjeroomijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Klop 2 eieren en suiker tot een luchtige massa voor het eerste beslag. Voeg de bloem toe, daarna de melk en de perenlikeur. Meng alles tot een homogene massa.

  2. 2

    Smelt de boter en de chocolade apart. Klop nog 2 eieren en de suiker op tot een luchtige crème voor het tweede beslag. Voeg de bloem en het maïszetmeel toe, en daarna de gesmolten boter. Meng er als laatste de gesmolten chocolade door.

  3. 3

    Spatel beslag 1 en 2 voorzichtig door elkaar.

  4. 4

    Laat 1/2 l  melk en 1/2 l room samen met de kastanjes en het vanillestokje goed doorkoken.
    Mix kort. Klop de suiker met de eierdooiers tot een luchtige crème en voeg geleidelijk aan het kastanjemengsel toe. Warm opnieuw op en roer met een houten lepel op een zacht vuurtje tot alles bindt. Giet door een zeef en laat afkoelen. Laat tot roomijs draaien in de ijsmachine.

  5. 5

    Schil de peren en lepel er met een parisienneboortje 40 bolletjes uit. Verdeel die over 4 ovenvaste kommetjes. Schep er het clafoutisbeslag over. Bak ±10 minuten in een
    voorverwarmde oven van 180° C.

  6. 6

    Serveer met het kastanjeroomijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.