Sint-jakobsvruchten met bloemkoolpuree
bereiding
-
1
Maak de paddenstoelen. Doe de azijn, de suiker, de peperbolletjes in een sauspan en breng aan de kook. Giet over de champignons en laat 2 uur marineren.
-
2
Maak de bloemkoolpuree. Doe de bloemkoolroosjes in een kookpot en giet de room erbij. Stoof gaar op een zacht vuur. Giet de helft van de room af en mix tot een puree. Kruid met peper en zout.
-
3
Verwarm de ovengrill voor. Leg het spek op een bakmatje en rooster het in de oven krokant. Bak de sint-jakobs- vruchten 1 à 2 minuten aan elke kant in boter.
-
4
Lepel wat bloemkoolcrème op het bord en trek er met de achterkant van de lepel een streep in.
-
5
Leg de sint-jakobsvrucht op de bloemkoolcrème en leg het spekreepje ertegen. Schik enkele gemarineerde padden- stoelen errond en werk af met wat Luikse siroop.