Petoncles met pittige peterselie-zeekraalolie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Petoncles met pittige peterselie-zeekraalolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Petoncles zijn kleine sint-jakobsvruchten. Je maakt er verfijne hapjes mee, net zoals deze exemplaren. 

bereiding
  1. 1

    Blancheer de peterselie en de helft van de zeekraal in kokend gezouten water. Laat uitlekken en doe in een maatbeker, voeg 2 el water toe en mix fijn. Voeg de gember en olijfolie toe tot je een vloeibare groene olie krijgt. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Haal de petoncles uit de schelp (of vraag de vishandelaar om dit voor jou te doen). Maak de schelpen schoon. Bak de petoncles kort in wat boter. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Lepel in elke schelp wat van de groene olie en leg er een petoncle op. Werk af met de rest van de verse zeekraal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Blancheer de peterselie en de helft van de zeekraal in kokend gezouten water. Laat uitlekken en doe in een maatbeker, voeg 2 el water toe en mix fijn. Voeg de gember en olijfolie toe tot je een vloeibare groene olie krijgt. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Haal de petoncles uit de schelp (of vraag de vishandelaar om dit voor jou te doen). Maak de schelpen schoon. Bak de petoncles kort in wat boter. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Lepel in elke schelp wat van de groene olie en leg er een petoncle op. Werk af met de rest van de verse zeekraal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.