Spiesje van zwarte pens met knolselder-aardpeerzalf
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spiesje van zwarte pens met knolselder-aardpeerzalf

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de zalf. Schil de knolselder, de aardperen en de aardappelen en snij in grove stukken. Stoom of kook ze gaar. Giet af en hou een beetje van het kook- of stoomvocht bij. Mix de groenten heel fijn tot een gladde puree, besprenkel met de truffelolie, doe er een klontje boter bij en breng op smaak met peper en zout. Mix nogmaals. Hou apart.

  2. 2

    Bak de panko goudbruin in de olijfolie. Spoel en snipper de tijm. Pel en snipper de knoflook. Meng beide met de krokante panko.

  3. 3

    Maak de satés. Steek uit een dikke plak knolselder rondjes van 3 cm doorsnede. Blancheer ze beetgaar in kokend lichtgezouten water. Snij de zwarte pensen in plakjes. Prik schijfjes knolselder en zwarte pens afwisselend op prikkers en bak de satés mooi krokant in hete boter. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Serveer de satés met de knolselder-aardpeerzalf. Werk af met de panko.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de zalf. Schil de knolselder, de aardperen en de aardappelen en snij in grove stukken. Stoom of kook ze gaar. Giet af en hou een beetje van het kook- of stoomvocht bij. Mix de groenten heel fijn tot een gladde puree, besprenkel met de truffelolie, doe er een klontje boter bij en breng op smaak met peper en zout. Mix nogmaals. Hou apart.

  2. 2

    Bak de panko goudbruin in de olijfolie. Spoel en snipper de tijm. Pel en snipper de knoflook. Meng beide met de krokante panko.

  3. 3

    Maak de satés. Steek uit een dikke plak knolselder rondjes van 3 cm doorsnede. Blancheer ze beetgaar in kokend lichtgezouten water. Snij de zwarte pensen in plakjes. Prik schijfjes knolselder en zwarte pens afwisselend op prikkers en bak de satés mooi krokant in hete boter. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Serveer de satés met de knolselder-aardpeerzalf. Werk af met de panko.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.