Recept

Mediterrane salade met krieltjes, kwarteleitjes en rosbief

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere meeneemsalade à la Sandra Bekkari!

Tips! 

• De kwarteleitjes kun je het best gepeld meenemen, het is toch een beetje een prutswerk. 

• Om de rosbief zo fris mogelijk te houden doe je hem pas op het laatste moment bij de salade. Gebruik sowieso voor alle salades een koeltas om ze fris en vers te houden.

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieltjes, halveer ze in de lengte en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen. Kook de kwarteleitjes 4 minuten in kokend water. Spoel ze onder koud water, pel ze en halveer ze.

  2. 2

    Maak ondertussen de dressing. Pel en pers de knoflook. Doe de knoflook met de verse kruiden, de mosterd en de zongedroogde tomaatjes in een kleine blender. Giet daarbij het citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Mix alles fijn en leng verder aan met olijfolie tot een romige dressing. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel en droog de rucola. Spoel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. Doe de rucola met de tomatenblokjes en de afgekoelde krieltjes in een grote kom. Voeg de helft van de dressing toe en schep om.

  4. 4

    Draai de plakjes rosbief tot roosjes en verdeel ze met de kwarteleitjes over de salade. Werk de salade af met de blaadjes basilicum en serveer met de rest van de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mediterrane salade met krieltjes, kwarteleitjes en rosbief

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!