Gevulde tomaten met macaronisalade en basilicum
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde tomaten met macaronisalade en basilicum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de tomaten onderaan kruiselings in. Dompel ze 1 min. onder in kokend water en laat ze schrikken onder koud water. Pel ze. Snij het kapje eraf en hol ze uit met een lepeltje. Kruid binnenin met zout en zet ze omgekeerd op een rooster.

  2. 2

    Pluk intussen de helft van de basilicumblaadjes en mix ze fijn met de olijfolie, 2 el azijn, peper en zout.

  3. 3

    Laat de witte bonen uitlekken. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken en doe ze in een kom met de helft van de bonen en de basilicumsaus. Meng en verdeel over glaasjes.

  4. 4

    Mix de rest van de bonen grof met de mascarpone, mosterd, 1 el azijn, peper en zout.

  5. 5

    Dep de binnenkant van de tomaten droog. Vul ze met de bonenmousse en zet ze bij in de glaasjes. Dek af met plasticfolie en zet 30 min. in de koelkast. Werk af met basilicum en serveer goed koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de tomaten onderaan kruiselings in. Dompel ze 1 min. onder in kokend water en laat ze schrikken onder koud water. Pel ze. Snij het kapje eraf en hol ze uit met een lepeltje. Kruid binnenin met zout en zet ze omgekeerd op een rooster.

  2. 2

    Pluk intussen de helft van de basilicumblaadjes en mix ze fijn met de olijfolie, 2 el azijn, peper en zout.

  3. 3

    Laat de witte bonen uitlekken. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken en doe ze in een kom met de helft van de bonen en de basilicumsaus. Meng en verdeel over glaasjes.

  4. 4

    Mix de rest van de bonen grof met de mascarpone, mosterd, 1 el azijn, peper en zout.

  5. 5

    Dep de binnenkant van de tomaten droog. Vul ze met de bonenmousse en zet ze bij in de glaasjes. Dek af met plasticfolie en zet 30 min. in de koelkast. Werk af met basilicum en serveer goed koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.