Recept

Sint-jakobsvruchten met citroenboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Warm de schelpen even op in de oven. Smelt 100 g boter in een steelpan en voeg het sap en de rasp van de citroen toe. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Verhit wat boter en 2 el olijfolie in een steelpan en laat de boter bruisen. Bak de sint- jakobsvruchten kort aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Kneus de peperbolletjes. Spoel de waterkers en dep droog.

  3. 3

    Haal de schelpen uit de oven en leg er telkens 2 gebakken sint-jakobsvruchtjes in. Lepel er de citroenboter over en bestrooi met gekneusde peperbolletjes en een takje waterkers. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sint-jakobsvruchten met citroenboter
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Warm de schelpen even op in de oven. Smelt 100 g boter in een steelpan en voeg het sap en de rasp van de citroen toe. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Verhit wat boter en 2 el olijfolie in een steelpan en laat de boter bruisen. Bak de sint- jakobsvruchten kort aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Kneus de peperbolletjes. Spoel de waterkers en dep droog.

  3. 3

    Haal de schelpen uit de oven en leg er telkens 2 gebakken sint-jakobsvruchtjes in. Lepel er de citroenboter over en bestrooi met gekneusde peperbolletjes en een takje waterkers. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!