Recept

Salade met roze pompelmoes en warmgerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de zalm in 4 stukken. Doe de houtsnippers onderaan in de rookoven. Leg daarop de lekbak met 50 ml water erin. Schuif het rooster in de oven en leg de zalm erop. Kruid de vis met peper en zout. Doe het deksel op de rookoven en zet op de barbecue of op het fornuis, op middelhoog vuur. Wanneer er rook uit de oven komt (na 3 à 4 minuten), haal je de oven van het vuur. Laat dan ongeveer 10 minuten rusten. De zalm moet vanbinnen nog mooi rosé zijn.

  2. 2

    Snij met een scherp mes de boven- en onderkant van de pompelmoezen. Schil ze tot op het vruchtvlees. Snij de partjes los tussen de vliesjes.

  3. 3

    Spoel de verschillende bladgroenten en zwier ze droog. Pel de ui, snij ‘m in fijne maantjes. Meng alle ingrediënten voor de salade.

  4. 4

    Snij de gerookte zalm in fijne plakjes en schik ze op de salade.

  5. 5

    Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en maak er de salade mee aan. Bestrooi met fijngewreven roze peper en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met roze pompelmoes en warmgerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!