Hoge biscuittaart met rozenglazuur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hoge biscuittaart met rozenglazuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Beboter en bebloem de bakvormen.

  2. 2

    Klop de eieren met de suiker in 10 minuten dik. Zeef de bloem. Spatel de bloem en de gesmolten boter voorzichtig door het beslag.

  3. 3

    Verdeel het beslag over de vormen en bak ze samen 25 minuten in de oven. Ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Klop de boter, de poedersuiker, de melk en het rozenwater met de mixer zacht en romig. Doe dat eerst op lage snelheid, dan op hoge snelheid.

  5. 5

    Lepel een beetje rum over de biscuits. Leg 1 biscuit op een taartschaal, doe er 1/4 van de boterroom op. Leg er de tweede biscuit op, lepel er boterroom op en leg er de derde biscuit bovenop. Bestrijk ook de randen van de biscuit met boterroom, doe de rest van de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en werk de bovenkant af met roosjes van boterroom. Leg er eetbare viooltjes op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Beboter en bebloem de bakvormen.

  2. 2

    Klop de eieren met de suiker in 10 minuten dik. Zeef de bloem. Spatel de bloem en de gesmolten boter voorzichtig door het beslag.

  3. 3

    Verdeel het beslag over de vormen en bak ze samen 25 minuten in de oven. Ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Klop de boter, de poedersuiker, de melk en het rozenwater met de mixer zacht en romig. Doe dat eerst op lage snelheid, dan op hoge snelheid.

  5. 5

    Lepel een beetje rum over de biscuits. Leg 1 biscuit op een taartschaal, doe er 1/4 van de boterroom op. Leg er de tweede biscuit op, lepel er boterroom op en leg er de derde biscuit bovenop. Bestrijk ook de randen van de biscuit met boterroom, doe de rest van de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en werk de bovenkant af met roosjes van boterroom. Leg er eetbare viooltjes op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.