Recept

Biscuittaartjes met mini-roosjes van frosting

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heel erg leuke biscuittaartjes met een rozen-frosting. Weekend-ideetje voor bij de koffie! 

De basisbiscuit
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Breek 5 eieren in een grote kom en voeg de suiker en het mespuntje voedingskleurstof toe. Klop met een elektrische mixer tot alle suiker is opgelost en je een roomachtige textuur hebt.

  3. 3

    Zeef er de zelfrijzende bloem over en meng met een spatel of houten lepel voorzichtig. Beweeg van onder naar boven tot alle bloem verwerkt is.

  4. 4

    Vet een springvorm in een bestrooi met bloem. Stort het biscuitdeeg erin en zet het 45 minuten in de oven. Prik af en toe met een naald in het deeg: zodra die er droog uitkomt, is je biscuit klaar.

De taartjes
  1. 1

    Druk met de ronde uitsteekvorm rondjes uit de taart en maak er minitaartjes van. Per minitaart heb je 3 lagen nodig.

  2. 2

    Maak de crème au beurre. Verwarm 75 ml water met de suiker en laat smelten tot een siroop. Zodra de bellen kleiner worden, mag het vuur uit. De siroop heeft dan een temperatuur van 120°C. Dompel de bodem van het sirooppannetje even in koud water om het kookproces te stoppen. Klop de eieren en de eidooiers tot een schuimige massa. Giet de suikersiroop er in een straaltje bij en blijf kloppen tot het mengsel afgekoeld is. Klop er dan de zachte boter door.

  3. 3

    Snij de cirkels horizontaal in drie lagen en spuit op elke laag wat crème au beurre. Spuit vervolgens met de tubes frosting kleine gekleurde roosjes op de bovenste laag. Werk af met groene suikerblaadjes en leg ze op een kanten onderlegger van papier.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Biscuittaartjes met mini-roosjes van frosting

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!