cavaillonmeloen met parmaham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

cavaillonmeloen met parmaham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de meloen in 4 en lepel de pitjes eruit. Schep er kleine balletjes uit met een parisiennelepeltje.

  2. 2

    Schil de komkommer, verwijder de pitten met een lepel en haal er balletjes uit. Spoel de vijg en snij ze in kleine partjes. Meng met de meloen- en komkommerballetjes. Roer er 1 eetlepel olijfolie en de wittewijnazijn door. Kruid met peper en zout. Spoel de munt- blaadjes, snipper fijn en meng met de meloen.

  3. 3

    Verdeel de salade over de glaasjes en lepel er een toefje ricotta op. Hak de pistachenoten grof en bestrooi er de glaasjes mee.

  4. 4

    Prik de parmaham op een spiesje en serveer bij de meloen- komkommersalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de meloen in 4 en lepel de pitjes eruit. Schep er kleine balletjes uit met een parisiennelepeltje.

  2. 2

    Schil de komkommer, verwijder de pitten met een lepel en haal er balletjes uit. Spoel de vijg en snij ze in kleine partjes. Meng met de meloen- en komkommerballetjes. Roer er 1 eetlepel olijfolie en de wittewijnazijn door. Kruid met peper en zout. Spoel de munt- blaadjes, snipper fijn en meng met de meloen.

  3. 3

    Verdeel de salade over de glaasjes en lepel er een toefje ricotta op. Hak de pistachenoten grof en bestrooi er de glaasjes mee.

  4. 4

    Prik de parmaham op een spiesje en serveer bij de meloen- komkommersalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.