Recept

Cavaillonmeloen met parmaham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker als meloen met ham, dat smaakt altijd. Serveer 'm eens in glaasjes voor een extra feestelijk effect.

bereiding
  1. 1

    Snij de meloen in 4 en lepel de pitjes eruit. Schep er kleine balletjes uit met een parisiennelepeltje.

  2. 2

    Schil de komkommer, verwijder de pitten met een lepel en haal er balletjes uit. Spoel de vijg en snij ze in kleine partjes. Meng met de meloen- en komkommerballetjes. Roer er 1 eetlepel olijfolie en de wittewijnazijn door. Kruid met peper en zout. Spoel de munt- blaadjes, snipper fijn en meng met de meloen.

  3. 3

    Verdeel de salade over de glaasjes en lepel er een toefje ricotta op. Hak de pistachenoten grof en bestrooi er de glaasjes mee.

  4. 4

    Prik de parmaham op een spiesje en serveer bij de meloen- komkommersalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cavaillonmeloen met parmaham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!