Recept

Kalfslapjes met pasta en tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel de knoflook, hak grof. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op matig vuur. Stoof de sjalot en knoflook glazig in de hete olie, maar laat niet kleuren. Snij het kroontje van de tomaten en snij ze in vieren. Voeg de tomaten toe aan de sjalot en zet het vuur zachter. Pluk de blaadjes van de takjes rozemarijn, tijm en oregano en voeg met de suiker toe aan de tomaten. Kruid met peper en zout. Laat ongeveer 20 minuten sudderen op een laag vuurtje.

  2. 2

    Mix de saus fijn en zeef ze. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  3. 3

    Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Kruid de kalfslapjes met peper en zout en rooster kort in de grillpan ongeveer 2 à 3 minuten aan elke kant.

  4. 4

    Bak de kappertjes in 2 minuten krokant zonder vetstof in een antiaanbakpan.

  5. 5

    Kook ondertussen de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng met de tomatensaus. Serveer het kalfslapje met de pasta. Werk af met enkele blaadjes salie en de gebakken kappertjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfslapjes met pasta en tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!