Recept

Tagliatelle met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: "Balletjes in tomatensaus zijn typisch Vlaamse kost, maar deze Italiaanse versie wordt hier ook heel warm onthaald".

bereiding
  1. 1

    Maak de tomatensaus. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit aan in de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Blus met de witte wijn. Kruid met de oregano, peper en zout. Laat 15 minuten zacht stoven. Mix de saus.

  2. 2

    Maak de balletjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en bewaar de olie. Pel en snipper de knoflook. Hak de pijnboompitjes grof. Meng de tomaatjes, de knoflook, de pijnboompitjes, de parmezaan, het basilicum en de peterselie onder het gehakt. Kruid met peper en zout en voeg nog wat van de marinade van de tomaatjes toe. Vorm balletjes van ongeveer 2 cm van het mengsel. Bak de balletjes krokant in olijfolie. Leg ze in de tomatensaus.

  3. 3

    Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Serveer de tagliatelle met de gehaktballetjes en strooi er nog extra basilicum over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!