Recept

Surpriseballetjes met pasta in tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Sofie: "Door de balletjes in de heteluchtfriteuse (airfryer) te bakken, heb je geen extra vetstof nodig. Bovendien blijft er heel wat vet uit het vlees achter in het opvangbakje van het toestel, toch blijven de balletjes lekker sappig en worden ze niet droog."

bereiding
  1. 1

    Begin met de saus. Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn en stoof ze glazig in wat olijfolie. Doe er de tomaten bij. Prik met een vork gaatjes in de chilipeper en doe het pepertje in z’n geheel bij de saus. Voeg ook het basilicum, een flinke snuif Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen. Haal er de chilipeper en het basilicum uit en mix de saus glad.

  2. 2

    Laat de bol mozzarella uitlekken en snij ’m in ongeveer 20 kleine blokjes. Maak intussen het gehakt aan met de peterselie, de tijm, de parmezaan, het ei, peper en zout. Voeg net zoveel paneermeel toe als nodig is voor een goed kneedbaar gehakt. Maak balletjes van het gehakt. Duw een putje met je duim in elk balletje, stop er een blokje mozzarella in en duw het weer dicht. Maak zo’n 20 stuks.

  3. 3

    Bak de balletjes zo’n 10 minuten op 190°C in de airfryer. Hoe lang precies hangt af van je airfryer. Check hiervoor de gebruiksaanwijzing. Afhankelijk van hoe groot je airfryer is, moet je dit in 1 of 2 keer doen. Laat voldoende ruimte rondom de balletjes zodat ze overal mooi bruin worden. De eerste lading kun je dan de laatste 1 à 2 minuten nog even meebakken met de tweede lading.

  4. 4

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de balletjes uit de airfryer. Giet de pasta af en serveer met de balletjes en de saus. Werk af met het extra basilicum en de resterende parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Surpriseballetjes met pasta in tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!